Heliospectra AB (publ), världsledande inom intelligent ljusteknik för kontrollerad miljö, växtforskning och växthusodling, är stolta att meddela att företaget har valts ut som en finalist i den tredje upplagan av Sapphire Awards (https://sapphireawards.secure-platform.com/a/page/About/sapphireawardsprogram) i kategorin ”Horticulture Lighting”.

Heliospectras LX60 LED-lampa var en av mer än 100 nomineringar som utvärderades av LEDs Magazine och en panel av ledande aktörer inom branschen. Vinnarna för var och en av de 17 kategorierna kommer att tillkännages under The LED Show i Anaheim, Kalifornien onsdagen den 1a mars.

“Heliospectra kombinerar toppmodern ljusteknik med expertis inom växtforskning för att skapa datadrivna ljuslösningar i realtid”, säger Ali Ahmadian, VD för Heliospectra. “LX60-serien i kombination med Heliospectras ljusstrategier möjliggör för kommersiella odlare att nå genomgående hög avkastning och hög kvalitet året runt.”

Heliospectras kunder använder hela ljusspektrumet för att förbättra befintliga odlingsmetoder och accelerera växtcykler för ett stort antal växter och grönsaker. Genom att öka antalet skördecykler som uppnås varje år minskar tiden det tar för produkten att nå marknaden, vilket ökar intäkterna och hjälper till att upprätthålla företagets lönsamhet.

Heliospectras egenutvecklade, högkvalitativa optik och överlägsna teknik ger odlarna möjligheten att reglera intensiteten och våglängdernas sammansättning, vilket skapar ett spektrum specifikt framtaget för att matcha de olika stadierna av plantans liv.