Heliospectra AB (publ), världsledande inom intelligent ljusteknik för kontrollerade odlingsmiljöer, växtforskning och växthusodling, meddelade idag att bolaget erkändes som branschledare inom ljusteknik för odling av Cannabis och blev pristagare vid den andra årliga “Cannabist Awards” (http://www.thecannabist.co/2016/11/16/2016-cannabist-awards-winners-list-marijuana-industry/67637/).

Heliospectras patenterade LED-belysningsteknik är ledande i den konkurrensutsatta marknaden för cannabisodlingslampor eftersom de är särskilt utformade för både växthus och inomhus odlingsmiljöer. Lamporna har anpassad optik och rigoröst framforskade våglängder ämnade för att optimera växters hälsa och prestanda. Heliospectras IoT-baserade belysningslösningar erbjuder feedback i realtid, integrerade programvarustyrning och avancerade anslutningsmöjligheter med växt- och miljösensorer för att öka driftseffektivitet.

– Det är spännande att vinna denna prestigefyllda utmärkelse, säger Caroline Nordahl Wells, chef för Heliospectra Americas, Vårt primära mål är att säkerställa att våra kunder är framgångsrika med hjälp av Heliospectras teknik. Detta erkännande från en sådan ansedd organisation är marknadens godkännande av hårt arbete från våra forsknings- och utvecklings-avdelningar här i Nordamerika och i Sverige.

Företagets moment fortsätter att öka i takt med legalisering av Cannabisindustrin i Nordamerika och understöds av oöverträffade kundresultat hos The Grove Nevada och andra ledande cannabisodlare. Heliospectras LED-baserade odlingslampor gör det möjligt för företag inom den medicinska cannabis-sektorn samt globala jordbruks- och växthusindustrin att öka försäljningen samt skynda på ROI genom att minska elförbrukning och kylbelastning samtidigt som skördarna håller en jämn och hög kvalitet.

“The Cannabist Awards” genomförs av en avdelning på The Denver Post, The Cannabist, som är en primär nyhetskälla för den legaliserade Cannabisindustrin. Publikationen är allmänt erkänd som en av de bästa branschpublikationerna. Fortune Magazine kallade deras redaktör Ricardo Baca en av de sju mäktigaste personerna inom den amerikanska Cannabisindustrin. “The Cannabist Awards” lyfter fram de bästa och mest progressiva namnen inom cannabisindustrin. Den andra årliga “The Cannabist Awards” presenterades vid en live-event i Las Vegas den 16:e november, 2016 under Marijuana Business Conference & Expo och vinnarna valdes från mer än 2400 bidrag.

Mer information om Heliospectra:

Göteborg 2016-11-23