– Vi är väldigt nöjda med de initiala resultaten vi har uppnått med Heliospectras LED-belysningslösningar. De har gjort det möjligt för vårt odlingsteam att producera och leverera standardiserade produkter av högsta kvalitet, både till den inhemska marknaden och exportmarknaden, säger Kris Swaffer VD för 5 Leters DOO. 5 Leters anläggning i Resen utökas stadigt vilket har skapat jobbmöjligheter och gett en positiv inverkan på den lokala ekonomin. Allteftersom vi expanderar kommer vårt företag fortsätta att dra nytta av den pålitliga prestanda och hållbarhet som Heliospectras produkter erbjuder.

5 Leters DOO etablerade sin produktionsanläggning 2017 och har sedan dess fortsatt att expandera. Företaget har valt att standardisera på Heliospectras E60-serie, en fullspektrums LED-belysningslösning, vilket kommer att installeras i inomhusanläggningens samtliga nya rum. Lamporna används idag i ett vertikalt odlingssystem för att optimera golvyta och används både för vegetativa- samt blommande tillväxtfaser för att optimera kvaliteten på plantorna.

– Heliospectras samarbete med 5 Leters säkerställer deras möjlighet att producera plantor av högsta kvalitet och läkemedel med förutsägbara och repeterbara resultat, säger Ali Ahmadian VD för Heliospectra. Det är ett privilegium att få dela vår tekniska expertis och djupa kunskap inom växtvetenskap med dedikerade odlare som 5 Leters, som har valt att satsa helhjärtat på våra marknadsledande LED-belysningslösningar och kontrollsystem.

Ordern levereras och kommer synas i räkenskaperna andra kvartalet 2018. Allteftersom 5 Leters DOO fortsätter att expandera sin odlingsanläggning i Resen ser Heliospectra fram emot ett fortsatt samarbete under 2018.

För mer information kring 5 Leters DOO besök www.5Letters-us.com.