(Göteborg, Sverige, 17 DECEMBER, 2019) – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH GROWTH MARKET: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager att företaget har fått en ny order från Davis Electric I Urbana, Illinois, USA. Systemleverantören Davis Electric kommer att installera den spektrum-kontrollerbara belysningslösningen ELIXIA och kontrollsystemet helioCORE till en ny forskningsfacilitet på ett universitet i USA. Ordervärdet uppgår till 3 miljoner SEK (USD$ 315,000).  

Davis Electric ansvarar för designen, konstruktionen och installationstjänsterna för det toppmoderna växthuset som kommer att stå färdigt under 2020. Faciliteten kommer att stödja det jordbrukstekniska samhället och de akademiska forskningsteamen inom växtfenotyper och utvecklingen av nya applikationer för majs och kommersiella matgrödor.  

Helispectras ELIXA belysningslösning skapar tydliga fördelar genom att förbättra kvaliteten på plantorna inom ett flertal olika odlingsmiljöer. Den fullt justerbara LED-lösningen integreras med kontrollsystemet helioCORE.  DLI-funktionen ((Daily Light Integral) i helioCORE möjliggör för odlare att koppla ihop belysningen med sensorer som skapar dynamisk ljusrespons i realtid för att komplettera dagsljuset i ett växthus.  

Ordern kommer att levereras i Q1, 2020.