(GÖTEBORG, Sverige / SAN FRANCISCO, CA, 21 feb 2019 – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRST NORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, meddelar en order från en ledande medicinsk forskningsanläggning i Spanien. Forskningsbolaget expanderar sin växthusproduktion och har lagt en order på Heliospectras kontrollerbara ELIXIA LED-belysningslösning. Värdet på ordern är 2,0 miljoner kronor (189 000 euro). 

Forskningsanläggningen specialiserar sig på medicinska växter och expanderar för närvarande deras växthusproduktion. Heliospectras fullt kontrollerbara ELIXIA-belysningslösning kommer att användas för att odla och forska på medicinska plantor i växthusmiljö.

– Det är spännande att se odlare och ledande forskningsinstitut inse värdet av våra kontrollerbara spektrum och möjligheten att producera växter av högsta kvalitet, öka intäkterna och samtidigt minska driftskostnader. ELIXIA tillåter odlare och forskare att automatisera och få kontroll över varje enskild parameter av deras ljusmiljö. Detta har en stor inverkan på odlares intäktscykler och pålitligheten hos kommersiella forskningsförsök, säger Ali Ahmadian, VD Heliospectra AB.

Heliospectra’s ELIXIA skapar tydliga affärsmässiga fördelar för odlingsteam och forskare runt om i världen. Den helt kontrollerbara LED-belysningslösningen är kompatibel med Heliospectras helioCORE™ konrollsystem och erbjuder avancerade kontroller och automation. Det gör att odlare kan förbättra växternas kvalitet, accelerera skörden och produktionscyklerna, samtidigt som de ger en jämn och standardiserad avkastning 365 dagar om året.

Leverans kommer att ske och vara synlig i räkenskaperna under första och andra kvartalet 2019.