För detta projektet samarbetar Heliospectra och Griffin för att utrusta en fullskalig kommersiell odlingsanläggning som snart kommer att utgöra den största LED-installationen i regionen, säger Ali Ahmadian, VD för Heliospectra. Båda våra team besitter teknisk kompetens kring belysning, tjänster kring anläggningsdesign och växtexpertis. Det möjliggör för oss att bygga omedelbara och hållbara energibesparingar samtidigt som vi uppnår överlägsna resultat.

Griffin har kontor på flera platser runtom i USA där de hjälper odlare över hela landet med grundläggande kunskaper och praxis kring odling. Med fokus på att utveckla verksamheten och produktionen förbättrar de kvaliteten, odlingseffektiviteten och lönsamheten för en mängd olika mat-, prydnads- och medicinska grödor.

Heliospectras högintensiva E60-serie med C-platta har ett optimerat spektrum framtaget för blommande växter. Tekniken har utvecklats i samarbete med några av världens ledande kommersiella odlare för att ge odlare konsekvent hög avkastning året runt, möjligheten att snabba på produktionen och en överlägsen kvalitet på plantorna.