GÖTEBORG, SVERIGE/SAN FRANCISCO, CA, USA, 16 juli, 2018 – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom integrerade belysningsteknik- och servicelösningar för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännagav idag utnämningen av Hanna Rüdel som vice VD för tekniska tjänster och av Thorbjörn Leu som vice VD för försäljning och marknadsföring, med start från augusti 2018.

Hanna har mer än 18 års erfarenhet av B2B inom den internationella livsmedelsindustrin. Där har hon haft ansvaret för utvecklingen och kommersialiseringen av nya produktionskoncept, samt arbetat med kunddriven utveckling och go-to-market strategier (GTM). Hanna bidrar med ett starkt försäljningstekniskt fokus och kunskap att matcha kunders behov med produkter och tjänster för att uppnå en snabb och långsiktig avkastning. Hanna kommer närmast från Micvac AB där hon har haft ett antal ledande positioner.

– Heliospectras team av experter har en djup kunskap och passion för växter, ljus och styrning. Jag ser fram emot att bli en del av det teamet och fortsätta utveckla företagets nya utbud av tekniska tjänster. Företagets unika tjänster är anpassade för att möta kunders nuvarande och framtida behov allteftersom de expanderar sin verksamhet, säger Hanna Rüdel, vice VD för tekniska tjänster.

Thorbjörn har mer än 20 års internationell erfarenhet av att leda försäljnings- och tekniska team inom fordonsindustrins IT-sektor, telekommunikation och “grön” teknikindustri. Thorbjörn kommer närmast från rollen som vice VD för försäljnings- och affärsutveckling i Amerika hos Parans Solar Lighting AB.

– Heliospectra uppnådde en imponerande tillväxt det senaste året. Deras innovativa produkter hjälper kommersiella odlare att lösa operativa utmaningar med imponerande resultat. Jag är exalterad över att få vara med och skapa en “grön” och lönsam framtid för odlare runt om i världen tillsammans med vårt team, säger Thorbjörn Leu, vice VD för försäljning och marknadsföring.

– Hanna och Thorbjörn har en imponerande bakgrund inom teknik- och livsmedelsindustrin och en stor erfarenhet av att introducera olika integrerade lösningar på marknaden. Heliospectra är inne i en tillväxtfas med starkt kommersiellt fokus. Hanna och Thorbjörn kommer att vara en värdefull tillgång för företaget allteftersom vi expanderar och engagerar oss på ett djupare plan med våra globala kunder, partners och leverantörer, säger Ali Ahmadian VD Heliospectra AB.