(GÖTEBORG, Sverige / SAN FRANCISCO, CA, 27 mars 2019 – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRST NORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, meddelar idag etableringen av sitt nya dotterbolag Heliospectra Canada Inc och öppnandet av ett nytt kontor i Toronto, Ontario, Kanada med start den 15 april 2019. Företaget fortsätter även sin expansion genom att anställa nyckelpersoner, expandera de amerikanska och kanadensiska försäljningsteamen samt bygga upp ett team av odlingsexperter med fokus på kommersiella matproducenter och licensierade kommersiella cannabisodlare i USA och Kanada.

Heliospectras marknadsledande LED-belysningslösningar och helioCORE™ kontrollsystem har välkomnats av kunder och sett en exponentiell försäljningstillväxt i Nordamerika sedan 2017. Kommersiella verksamheter och odlingsteam ser idag Heliospectra som en beprövad leverantör och marknadsledare inom LED-belysning och kontrollsystem för storskaliga växthus, vertikala odlingar, nybyggnationer och eftermonteringsprojekt s.k. ”retrofits” i USA, Kanada och Mexiko.

– Vi förstår behovet av att fokusera på att bygga upp lokala, professionella team som kan dela med sig av Heliospectras tekniska kompetens och växtvetenskapliga expertis till odlingsteam och driftspersonal. Våra strategiska partnerskap med universitet och trädgårdsindustrin kommer ytterligare stärka bolagets kommersiella närvaro och den stora efterfrågan på Heliospectras belysningslösningar i USA och Kanada, säger Ali Ahmadian, VD Heliospectra.

Heliospectra AB grundades 2006 och har i dagsläget installationer på sex kontinenter. Företaget har kraftigt utökat dess produktportfölj de senaste två åren. Utöver högkvalitativa LED-produkter inkluderar den nu även helioCORE -ljuskontrollsystem, som garanterar högsta kvalitet på grödorna över flera produktionscykler och deras nya light bar serie SIERA. SIERA inkluderar fem anpassade LED-ljusbehandlingar för vertikal odling inomhus, förökning, vävnadsodling, ympning och läkning. I februari 2019 tillkännagav Heliospectra också deras nya tekniska serviceportfölj helioCARE™.

– Heliospectras verksamhet är helt fokuserad på odlarens framgång. Vi går samman med våra kunder för att på lång sikt säkerställa ett kvalitativt resultat, förklarar Hanna Rüdel, VP Technical Services, Heliospectra. Genom att expandera helioCARE och vårt tekniska tjänsteutbud vägleder vi kunderna genom anläggningsdesignen och byggprocessen, förenklar installationer och integrationer med annan automationsteknik och utrustar våra kunder med plantspecifika ljusstrategier och utbildningar. På så sätt kan vi säkerställa en hög kundnöjdhet och en positiv, långsiktig påverkan på företags lönsamhet allteftersom de utökar produktionen.

Utöver att anställa nyckelpersoner, expandera de amerikanska och kanadensiska försäljningsteamen och bygga upp ett team av odlingsexperter, kommer Heliospectra under 2019 också att fokusera på att utöka strategiska partnerskap och bygga ut företagets nätverk av återförsäljare i Nordamerika.