(GÖTEBORG, Sverige / SAN FRANCISCO, CA, 4 april 2018 – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, är glada att tillkännage utnämningen av Magnus Svensson som ny Chief Financial Officer (CFO) med start den 2a maj 2018.

Svensson för med sig er än 16 års erfarenhet inom finans och redovisning till Heliospectra. Han kommer närmast från en befattning som Finance Manager hos Car-O-Liner Group AB och har haft ledande befattningar hos företag som Lindex AB och Ernst & Young AB. Han har en civilekonomexamen i företagsekonomi från Göteborgs universitet med fokus mot redovisning och finans.

– Heliospectra är en marknadsledare inom belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer och har uppnått imponerande milstolpar under det senaste året, både när det gäller produktutveckling och finansiell tillväxt. Jag är ser fram emot att ansluta mig till Heliospectras mångsidiga och innovativa team och tillsammans med dem jobba för att nå våra framtida affärsmål, säger Magnus Svensson.

I sin nya roll som CFO kommer Svensson att ansluta sig till Heliospectras ledningsgrupp. Där kommer han att jobba för att främja införandet av resultatdriven LED-belysning i växthus och kontrollerade odlingsmiljöer världen över. Hans uppgifter innefattar bland annat att ytterligare strukturera Heliospectras finansiella tjänster och hjälpa Heliospectras kunder globalt att säkra finansiering för Heliospectras belysningslösningar.

– Vi är glada att välkomna Magnus till Heliospectras team. Allteftersom vårt företag fortsätter att skapa värde för våra kunder och vi utökar vår produktportfölj står vi redo för de spännande möjligheterna som kommer framöver, säger Ali Ahmadian VD Heliospectra. Magnus för med sig finansiell kunskap och starkt ledarskap och han har sedan tidigare erfarenhet av att hjälpa kunder lösa komplicerade problem för att därigenom förbättra finansiella resultat. Detta gör honom givetvis till ett värdefullt tillskott till vår ledningsgrupp och ökar vår konkurrenskraft på marknaden.