(Göteborg, Sverige, 5 februari 2021) – Heliospectra AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: HELIO och Nordamerikanska ADR OTCQB: HLSPY), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager att företaget har fått en ny order från Environmental Growth Chambers i Chagrin Falls, OH, USA. Ordern är på Heliospectras fullt justerbara ELIXIA LED-belysningslösning och värdet uppgår till 281 720 USD.

Heliospectras fullt justerbara ELIXIA LED-belysningslösning är designad för odlingsmarknaden och baserad på mer än femton års forskning och erfarenhet av att odla under LED-belysning. ELIXIA har upp till fyra justerbara våglängder som tillåter kunden att själv designa ljusstrategier baserat på deras miljö och planta. ELIXIA är ett viktigt verktyg för alla växthus- eller inomhusodlingar som genom full kontroll och automatisering vill leverera överlägsen kvalitet.

Environmental Growth Chambers har designat och tillverkat odlingskammare och kontrollerade odlingsmiljöer sedan 1953. EGC tillhandahåller ett stort urval av produkter och tjänster för kontrollerade miljöer. Beställningen kommer att levereras i Q2 2021.