(Göteborg, Sverige, 1 april 2021) – Heliospectra AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: HELIO och Nordamerikanska ADR OTCQB: HLSPY), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager att företaget har fått en ny order från G&M Family Farm i Freshwater, NL, Kanada. Ordern är på Heliospectras MITRA LED-belysningslösning och ordervärdet uppgår till 301 000 CAD, vilket motsvarar ett värde om ca 2,1 MSEK.

Heliospectras MITRA är odlingsmarknadens första riktigt modulära LED-belysningslösning. Designad av odlare för odlare, är MITRA den perfekta lampan för ljushungriga grödor. Detta tack vare dess optimerade spektrum och högintensiva ljuseffektivitet med en effekt på upp till 2,8 µmol /J.

G&M Family Farm Ltd. ägnar sig åt att producera hållbara och unika jordbruksprodukter till provinsen Newfoundland och Labrador i Kanada. Deras mål är att förse sina kunder med produkter av högsta möjliga kvalitet. G&M Family Farm ägs och drivs av familjen Smith på mark som familjen har odlat i över 80 år. Gården förvaltas baserat på sunda principer för att bevara naturens egna resurser. Fokus läggs på att odla, anställa och äta lokalt producerade och obesprutade livsmedel och samtidigt tillhandahålla marknaden unika produkter. Heliospectra ser fram emot att vara G&M Family Farms Ltd partner och belysningsleverantör när de nu går in i cannabismarknaden i Newfoundland.

Beställningen kommer att levereras under andra och tredje kvartalet i år.