(Göteborg, Sverige, 19 februari, 2021) – Heliospectra AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: HELIO, och nordamerikanska ADR OTCQB: HLSPY), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager att företaget har fått en ny order från Texas Tech University i Lubbock, Texas, USA. Beställningen är på Heliospectras helt justerbara ELIXIA LED-belysningslösning och ordervärdet uppgår till 287 250 USD.

Lamporna kommer att installeras i Texas Tech ”Institute of Genomics for Crop Abiotic Stress Tolerance” (IGCAST) Phytotron, beläget på universitetets vackra campus i Lubbock, Texas. Phytotronen består av både toppmoderna odlingskammare och kontrollerade växthus som används för att forska kring förhållandet mellan växter och miljön, med fokus på att optimera plantors avkastning och kvalitet under ogynnsamma miljöförhållanden. En flexibel justerbar ljuskälla, som Heliospectras ELIXA, gör det möjligt för forskare att efterlikna miljöförhållanden och geografiska områden från hela världen. Phytotronen byggdes 2019 som en del av en större insats för att öka kvaliteten på forskning i staten Texas.

ELIXIA Heliospectras fullt justerbara LED-belysningslösning är designad för odlingsmarknaden och baserad på mer än ett decennium av forskning och erfarenhet av att odla under LED-belysning. ELIXIA har upp till fyra justerbara våglängder som tillåter kunden att själv designa ljusstrategier baserat på deras miljö och planta. Ett viktigt verktyg för alla kommersiella odlare eller forskare i behov av full kontroll och flexibilitet samtidigt som de vill uppnå en överlägsen kvalitet på sina grödor.

Ordern kommer att levereras under andra kvartalet 2021.