Heliospectra AB (Publ), som är världsledande inom intelligent ljusteknologi för växtforskning och växthusodling, meddelade idag att man har rekryterat Caroline Nordahl Wells som Vice President of Sales and Marketing för Heliospectras nordamerikanska verksamhet.

Som en av grundarna och tidigare chef för LumiGrow, ett växtbelysningsföretag, var Caroline ansvarig för att rekrytera samt leda en framgångsrik säljorganisation. Hon är även erkänd som en ledande kraft för att driva på och avancera LED belysningssegmentet och påskynda marknadens acceptans och användning av LED-belysning i kommersiella odlingar.

– Heliospectra var det självklara valet för mig eftersom dom är unika när det gäller LED växtlampor. Det finns inget företag ute på marknaden med mer kunskap när det kommer till effekten av ljus på skörderesultat och Heliospectra har lyckats baka in denna kunskap i sin produktlinje. Varje installerad lampa förbättrar konsekvent skördens kvalité och odlarens lönsamhet och det är precis vad den nordamerikanska marknaden har väntat på, säger Caroline.
– Jag är glad över att ansluta mig till ett team i världsklass hos Heliospectra och redo att komma igång med en rivstart, tillade hon. 

Caroline kommer att ansvara för att vidareutveckla Heliospectras försäljningstillväxt på den medicinska cannabismarknaden, där bolaget gjort betydande insteg med stora kommersiella installationer under 2015. Hon kommer också att expandera Heliospectras marknadsandel inom den traditionella kommersiella växthusmarknaden, samt de framväxande urbana och vertikala jordbrukssegmenten. Under 2015 fördubblade Heliospectra sin försäljningsstyrka i USA och med Carolines starka ledarskap i spetsen kommer företaget under 2016 att rekrytera ytterligare säljare för att driva den förväntade tillväxten.

– Att Caroline ansluter sig till oss säger en hel del om Heliospectras tillväxtpotential och tekniska fördelar över våra konkurrenter. Hennes erfarenhet och förmåga stärker vår position att bli direkt branschledande inom intelligent LED växa belysning, säger Christopher Steele, Operativ Chef för Heliospectra.

Göteborg 2016-02-11