(Göteborg, Sverige, 12 maj, 2021, kl. 14.25 CEST) – Heliospectra AB, världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager ett nytt återförsäljarpartnerskap med Harahara Inc. Företaget som förser kontrollerade odlingsmiljöer och PFALs-marknaden i Japan, kommer att introducera Heliospectras marknadsledande LED-belysningslösningar i sin produktportfölj.

Harahara Inc. ligger i Higashinihonbashi, Chuo-ku, Tokyo, och erbjuder ett brett utbud av odlingslösningar inklusive LED-lampor, näringsämnen, jord, krukor med mera för den japanska marknaden. Företaget kommer att lansera Heliospectras belysningslösningar, inklusive den fullt kontrollerbara ELIXA och helioCORETM ljuskontrollsystem.

– Automatiska odlingssystem med smarta funktioner har ökat i popularitet och blivit en naturlig del av odlingsindustrin. Möjligheten att skapa ett ”virtuellt odlingsutrymme” där du fritt kan ändra produktionen och spektrumkompositionen från din dator eller platta för att efterlikna ljuset vid specifika tidpunkter, ger odlare oändliga möjligheter och resulterar i högkvalitativa plantor oavsett årstid. Vi är glada över att inkludera Heliospectras högkvalitativa produkter när vi nu utökar våra automatiseringserbjudanden, säger Rentaro Fujiwara, vd Harahara Inc.

Bristen på åkermark och en alltmer urban och åldrande befolkning har gjort att Japans jordbruksindustri rör sig alltmer mot inomhusodling och man försöker svara på frågor som: Hur producerar man grödor mer effektivt? Hur hanterar jag befintligt utrymme mer effektivt? Hur kan man bättre kontrollera externa influenser som påverkar grödans tillväxt och kvalitet?

Svaret på dessa frågor har blivit kontrollerade odlingsmiljöer (CEA), vilket lett till mer högteknologiska växthus och växtfabriker med artificiellt ljus (PFAL). Idag är Japan den ledande marknaden när det gäller antalet PFAL.

– De höga kraven på innovation och kvalitet som ställs av japanska producenter och PFALs är en perfekt matchning för Heliospectras produktportfölj. Eftersom ELIXIA nu är helt PSE-certifierad ser vi, tillsammans med Harahara Inc., fram emot att erbjuda japanska odlare våra lösningar och växtvetenskapliga erfarenhet och kunskap, säger Yasuhiro Suzuki, General Manager Heliospectra Japan.

Heliospectra har en lång historia av att producera högkvalitativa LED-belysningslösningar och ljusautomationsprogramvara, vilket möjliggör en stadig produktion året runt av högkvalitativa grönsaker. Kontrollsystemet helioCORE ger odlare full kontroll över sitt odlingsutrymme, vilket gör det möjligt för odlare att planera produktionen med fokus på deras grödor och produktionsmål. Anpassade ljusstrategier kan ställas in med antingen ett avancerat schemaläggningsalternativ eller sensorer för att automatiskt anpassa ljuskvalitet och kvantitet för grödor med ett hälsosamt, näringsrikt resultat.

Heliospectras justerbara ELIXA LED-belysningslösning är designad och byggd baserad på över ett decennium av forskning och erfarenhet av att odla med LED. ELIXIA är PSE-certifierad och uppfyller alla krav för den japanska marknaden. Med upp till fyra justerbara våglängder är den ett viktigt verktyg för alla växthus- eller inomhusodlare som söker flexibilitet och kontroll med önskan att leverera överlägsen kvalitet och prestanda.

Besök www.heliospectra.com (https://www.heliospectra.com/japanese) för mer information om Heliospectras belysningslösningar.