(GÖTEBORG, Sverige / SAN FRANCISCO, CA, 31 maj 2019) – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, är stolta över att lansera företagets nya MITRA-serie i monter 12.500 på GreenTech den 11-13 juni i Amsterdam, Nederländerna. Utöver MITRA kommer även företagets marknadsledande kontrollsystem helioCORE™ och applikationsbaserad SIERA light bars att presenteras.

Heliospectras nya revolutionerande MITRA LED-belysningslösning har en unik modulbaserad design som möjliggör ett brett utbud av anpassningsbara variationer för växthus, inomhusodlingar och vertikala installationer. Den nya armaturen har en elektrisk effektivitet på upp till 2,7 μmol / J och är speciellt designad för grödor som kräver ett intensivt ljus.

Heliospectra annonserade ut den nya MITRA-serien tidigare i maj och lanserar nu de första två MITRA-modellerna på GreenTech i juni. Detta inkluderar:

• En kvadratisk design, optimerad för vertikala installationer och utformad för att ge en jämn ljusfördelning över en standardiserad odlingsbädd eller bänk. Designen riktar sig mot vertikala inomhusodlingar för såväl matgrödor liksom cannabis.

• En linjär design, specifikt utformad för att minimera eventuell skuggning i växthus och framtagen för att enkelt kunna ersätta befintlig traditionell/äldre belysning i växthus. Dess design är kompatibel med alla typer av montagestrukturer.

Heliospectra kommer även att presentera den nya light bar-serien SIERA, som är avsedd för vertikal odling och inomhusodling. SIERA är helt dimbar och erbjuder fem olika ljusspektra. Detta inkluderar tre bredspektrum samt två ljusbehandlingar, ett med högre andel mörkröda våglängder och ett med ökad andel blå våglängder för att främja förökning, ympning/helande, kloning och inomhusproduktion. De olika spektra har utvecklats och testats för att säkerställa att odlare kan leverera specifika ljusbehov oavsett gröda och säkerställa en hälsosam och högkvalitativ tillväxt året runt.

– Allteftersom odlingsindustrin fortsätter att utvecklas och till en ökad andel automation är det viktigt att erbjuda odlare en flexibel belysningslösning som kan anpassas för att tillgodose kunders produktionsbehov runt om i världen. MITRAs unika strömlinjeformade och modulbaserade design, justerbara intensitet och enkla montering gör den perfekt för alla typer av miljöer och installationer – från växthus till inomhusproduktion och vertikalt jordbruk, säger Rebecca Nordin, Global Marknadschef, Heliospectra AB.

Heliospectra-teamets djupa kunskaper och expertis inom växtvetenskap och LED-belysning har gjort det möjligt för företaget att utveckla en rad tjänster och kommersiella odlingslösningar för att standardisera och optimera plantors tillväxt, kvalitet, smak och utseende över produktionscykler. Detta inkluderar LED-belysning med individuellt kontrollerbara våglängder, anpassade optimerade fastspektrum och branschens mest avancerade kontrollsystem helioCORE™ med dess tre kontrollmoduler; DLI-, On Target- (PPFD) och Schedule Controller.

Under GreenTech kan ni möta Heliospectras specialiserade säljteam och helioCARE™-experter i monter 12.500 för en exklusiv demo av företagets produktportfölj. inklusive den nya modulbaserade MITRA-serien, SIERA-light bars, intelligenta och fullt kontrollerbara ELIXIA-serien och helioCORE™ kontrollsystem. För mer information om våra produkter eller för att boka ett möte under GreenTech i Amsterdam, besök www.heliospectra.com/greentech-2019/.

GreenTech Amsterdam är en global mötesplats för branschpersonal inom odlingsindustrin. Evenemanget kombinerar teknik och innovation med sessioner om produktion av grönsaker, frukt, blommor samt medicinsk cannabis.