Heliospectra AB (publ), världsledande inom intelligent ljusteknik för kontrollerad miljö, växtforskning och växthusodling, är stolta att meddela att en stor order värderat till 4,6 MSEK (543 747 USD) har tagits emot från ett stort Ag-Tech (Agriculture Technology) företag beläget i USA.

Denna beställning är ett tillägg på en tidigare order från slutet av 2015 vilket summeras till en total på över 700 Heliospectra E60 LED odlingslampor beställda. Kunden valde att investera i Heliospectra LED odlingslampor för sina växthus baserat på lampornas ljuskvaliteten och tillförlitlighet. Växthusmiljöer kan vara väldigt hårda på utrustning och de andra lamporna som köparen försökte implementera medförde många misslyckanden och underhållsfrågor. Detta företag är den första i sitt slag att övergå från HID (t.ex. Högtrycksnatrium eller Metal Halide) till LED teknik i samtliga av deras växthus. De standardiserar denna övergång med Heliospectra.

“Med denna senaste försäljning får vi återigen ett kvitto om att Heliospectra är en föredragen leverantör oavsett om vi säljer till ag-tech, forskning, växthus, vertikalt jordbruk eller medicinalväxt marknaden. Heliospectra varumärket står för högkvalitativa produkter med överlägsen prestanda och systemtänkande som gör det möjligt för kunden att uppgradera deras installation över tiden “, säger Staffan Hillberg, VD för Heliospectra.

Göteborg 2016-06-30