Heliospectra AB (publ), världsledande inom intelligent ljusteknik för kontrollerad miljö, växtforskning och växthusodling, är glada att tillkännage att de har erkänts som det 42:a snabbast växande företaget i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) enligt The Deloitte Technology Fast 500 ™ EMEA Program.

Deloitte Technology Fast 500 ™ EMEA är nu inne på sitt sextonde år och har totalt 28 länder representerade med en tillväxttakt på mellan 212% till 28126%. Årets vinnare utsågs baserat på finansårets omsättningstillväxt i procent mellan åren 2012-2015.

Med en omsättningstillväxt på 2204% procent från räkenskapsåret 2012 till räkenskapsåret 2015, rankas Heliospectra som det 42:a snabbast växande företaget på Fast 500™ EMEA lista. En tillväxt som även placerar Heliospectra som det tredje snabbast växande Clean-Tech företaget av de 20 Clean-Tech företag som är representerade på listan.

“Våra LED-belysningsstrategier och avancerade teknik ger kunder som driver storskaliga växthus och odling i kontrollerade miljöer, förmågan att producera en jämn hög avkastning med hög kvalitet året runt”, säger Staffan Hillberg, VD för Heliospectra.

Heliospectras LED-lampor och kontrollgränssnitt gör det möjligt för kunderna att använda hela ljusspektrat, för att förbättra odlingsmetoder och påskynda blomcykler på många växter och grönsaker. Genom att öka antalet skördecykler som uppnås varje år, kan kunder påskynda tiden det tar att få ut produkten till marknaden. Vilket i sig ökar intäkterna och upprätthåller företagens lönsamhet.

För mer information om Deloitte Technology Fast 500 ™ EMEA Program, inklusive den fullständiga listan över företags ranking, vänligen klicka här.

Om Deloitte Technology Fast 500 ™ EMEA

Deloitte Technology Fast 500™ EMEA program är en objektiv industrirankning som erkänner de snabbast växande teknikföretagen i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) under de senaste fyra åren. Programmet stöds av Deloitte Technology Fast 50 initiativet, som rankar snabbväxande teknologiföretag efter plats eller specifikt geografiskt område.