(Göteborg, Sverige, 14 september 2023, kl. 09:30 CEST) – Heliospectra, en marknadsledare inom Smart LED-belysningsteknologi och kontrollsystem för optimerad energieffektiv odling, introducerar stolt den mycket efterlängtade helioCORE 2.0. Nya funktioner inkluderar implementering av externa väderprognoser i DLI-modulen, ett nytt grafiskt gränssnitt med en översikt av installationen, en ny ”drag-and-drop”-funktion för att skapa zoner och en mer avancerad övervakningsfunktion. Denna innovativa uppdatering av helioCORE-programvaran ligger i linje med Heliospectras åtagande att leverera toppmoderna men användarvänliga lösningar som tar växtodling och energibesparing till nya höjder.

Heliospectras nya förbättrade kontrollsystem helioCORE 2.0 revolutionerar sättet odlare interagerar med ljus på genom att erbjuda en omfattande uppsättning funktioner som är utformade för att förbättra energibesparingar, optimera tillväxten och effektivisera verksamheten. Den nya versionen bygger på Heliospectras arv av innovation och kvalitet, och använder toppmodern teknik för att erbjuda odlare en oöverträffad kontroll över sina ljusstrategier och resurser.

Den uppdaterade programvaran har en rad nya och förbättrade funktioner, inklusive:

1. Förbättrad användarupplevelse: helioCORE 2.0 presenterar ett förbättrat användargränssnitt som är mer intuitivt och användarvänligt än någonsin tidigare. Genom att enkelt dra och släppa lampor blir administrationen av grupper och växtzoner sömlös. Den grafiska representationen av installationen ger odlare tydliga insikter om armaturstatus, temperatur, trådlös signalstyrka och mer.

2. Dynamisk integration av extern väderprognos: En framträdande funktion i helioCORE 2.0 är integrationen av externa väderprognoser i DLI-algoritmen för att styra mängden ljus en gröda får under dagen. Denna innovation ökar avsevärt algoritmens noggrannhet och kvalificerar helioCORE för bidragsprogram i utvalda stater i Kanada och USA. Integrationen exemplifierar Heliospectras engagemang för hållbarhet och ekonomisk lönsamhet.

3. Förbättrad övervakning och notifikationer: Adelphi och den nya grafiska representationen av installationen ger odlare tydliga insikter om armaturstatus, temperatur, trådlös signalstyrka och mer, vilket ger kunderna kontroll och ännu bättre realtidsstatusuppdateringar. Fler alternativ för e-postaviseringar säkerställer att användarna informeras snabbt och omfattande om kritiska händelser i sin odlingsmiljö.

4. Kontroll av växtzoner med multipla grupper: Med stöd för flera ljusgrupper inom enskilda växtzoner kan odlare nu enkelt stänga av sektioner som inte används eller till och med enskilda lampor inom en växtzon och därmed minska energikostnader. Zonstrategier gör det möjligt för odlare att anpassa ljusstrategierna för olika grödor eller sorter inom exempelvis ett eller flera växthus. Detta möjliggör optimerade odlingsmiljöer och säkerställer att varje gröda får den exakta mängd ljus som krävs för optimal tillväxt.

5. Öppen API för integration med tredjepartssystem: helioCORE 2.0 har ett öppet API som möjliggör integration och styrning av helioCORE från externa källor. Denna integration ger odlare möjlighet att sömlöst integrera helioCORE med redan installerade klimatdatorer och förbättrar verksamhetens flexibilitet och anpassningsbarhet.

En del av de förbättrade övervakningsfunktionerna i helioCORE 2.0 är förmågan att spåra PSU-statusen, vilket erbjuder proaktiv övervakning för optimal ljusprestanda. Att spåra PSU-status och vitala parametrar hjälper odlare att upptäcka problem i ett tidigt skede och säkerställa oavbruten odling. helioCORE övervakar PSU-utmatning, drifttid och temperatur för effektivitet och säkerhet. Avancerade algoritmer upptäcker potentiella PSU-fel för att förhindra driftstopp och kostsamma ersättningar. Dessutom möjliggör systemet justeringar över luften för maximal effektivitet. Denna avancerade övervakning skapar trygghet i för odlaren och säkerställer hållbarhet, tillförlitlighet och energibesparingar, vilket i slutändan minskar driftskostnaderna.

helioCORE 2.0 representerar Heliospectras åtagande att driva innovation och leverera lösningar som maximerar energibesparingar, optimerar odlingstillväxt och ger oöverträffad kontroll. Genom att möjliggöra för odlare att skapa anpassade ljusstrategier baserade på realtidsdata och externa prognoser förändrar helioCORE 2.0 odlingsmetoder och sätter nya standarder inom precisionsodling.

"Heliospectra är stolta över att introducera helioCORE 2.0, ett bevis på vår hängivenhet att driva gränserna för smart LED-belysningsteknologi. Denna version av vår uppdaterade programvara ger odlare möjlighet att fatta datadrivna beslut för att optimera grödans kvalitet och samtidigt förbättra effektiviteten i sin odling, vilket minskar energiförbrukningen med upp till 35 %, utöver besparingarna som redan uppnås genom övergången till LED," säger Johan Rubenson, CTO på Heliospectra.

helioCORE är ett fristående system, men tack vare ett öppet API kan det användas enskilt eller integrerat med redan installerade klimatdatorer för ytterligare flexibilitet och kontroll. Automatiska uppdateringar säkerställer att systemet alltid är uppdaterat med de senaste funktionerna och uppdateringarna. Dessutom ges odlare tillgång till Heliospectras helioCARE-team av interna experter för teknisk support och sömlösa installationer, vilket ger odlare omfattande hjälp för en bekymmersfri upplevelse.

helioCORE 2.0 kommer att lanseras fullt ut under det fjärde kvartalet 2023.

Upptäck framtiden för precisionsodling med helioCORE 2.0. För mer information och för att uppleva kraften i förbättrad ljusstyrning, besök www.heliospectra.com. För att boka en demonstration eller lära dig mer om hur du bättre kan utnyttja potentiella rabatter, kontakta vårt säljteam på sales@heliospectra.com.