(Göteborg, Sverige, 14 juli 2021, klockan 09.00 CEST) – Heliospectra AB, världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager ett nytt återförsäljarpartnerskap med MineARC Systems, en global producent av kontrollerade miljöer för bland annat bioteknik- och hortikultur. Företaget kommer att representera Heliospectras marknadsledande LED-belysning och ljusstyrningslösningar för kontrollerade odlingsmiljöer på den australiska marknaden.

MineARC Systems är en världsledande producent av kontrollerade miljöer med tillverkning i Perth Australien, Dallas Texas och Johannesburg Sydafrika. Deras produktportfolio av industriella kammare inkluderar livräddande tillflyktskammare för gruvdrift, petrokemisk industri, tunnelbyggen och specialanpassade odlingskammare som uppfyller kundspecifika behov och krav.

Deras odlings- och forskningskamrar ger odlare och forskare möjlighet att utveckla, förfina och upprepa specifika odlings- och testförhållanden inom bioteknik, jordbruk och växtvetenskap.

– Som leverantör av marknadsledande kontrollerade miljösystem är det ett måste att förse våra kunder med full kontroll och flexibilitet som resulterar i högkvalitativa grödor. Heliospectras produktportfölj säkerställer att det behovet uppfylls för våra kunder, kommenterar Brent Pearce, Chief Innovation Officer på MineARC Systems.

– Det gör det möjligt för våra kunder att skapa optimala ljusförhållanden anpassade till olika odlingsförhållanden, grödor och regioner, samt möjligheten att manipulera spektrumet för att påverka bland annat sjukdomsresistens, smak och näring, fortsätter han. 

Heliospectra kommer att förse MineARC med marknadsledande LED-belysningslösningar. Dessa inkluderar den kontrollerbara ELIXIA och högeffektiv spektrumoptimerade MITRA, samt det avancerade ljuskontrollsystemet helioCORETM för ljusautomation, vilket levererar full kontroll och högkvalitativa grödor och produktion året runt.

– Vår starka forskningsbakgrund och åratal av erfarenhet av att ha jobbat nära forsknings- och AgTech-industrin har gjort att vi förstår behovet av pålitliga produkter, full kontroll och flexibilitet. Vi ser fram emot vårt samarbete med MineARC och att tillsammans utöka vår räckvidd på marknaden för kontrollerade odlingsmiljöer, säger Scott Thornton, GM Nordamerika och försäljningschef på Heliospectra.

För mer information om MineARC Systems, besök minearc.com.