Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent LED-belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, är stolt över att kunna meddela att de har rankats som det näst snabbast växande teknikföretaget i Sverige i Deloittes prestigefyllda Sweden Technology Fast 50.

Foto: Ali Ahmadian vid Deloittes prisutdelning den 14e november

– Vi är hedrade och stolta över denna utmärkelse. Detta är en välförtjänt bekräftelse för mitt team på Heliospectra och deras hårda arbete och engagemang för kvalitet och innovation. LED-belysning håller på att bli en självklar del av odlingsindustrin och vårt team av experter och innovativa teknik erkänns av kunder och partners runt om i världen, säger Ali Ahmadian, VD Heliospectra.

Sweden Technology Fast 50-rankningen omfattar offentliga och privata företag, stora och små, inom alla områden av teknik. Tillväxten beräknas på omsättningsutvecklingen de senaste fyra åren. Heliospectras andraplats baserades på en omsättningsökning på 4 643 procent. Tillkännagivandet kom strax efter bolagets starka delårsrapport som presenterades i slutet av oktober.

– Vår framgång återspeglas i det hårda arbete som lagts på att skapa kundcentrerade och värdebaserade processer och att erbjuda branschens mest avancerade produktportfölj. Med lanseringen av vårt nya kontrollsystem HelioCORE i början av 2018, tar vi ett stort steg fram när det gäller att automatisera ljusinställningar i produktionen. Då kommer odlare att kunna standardisera produktionscykler och prognostisera avkastning med hjälp av sensorer och dynamiska ljusinställningar, fortsätter Ahmadian. Vi är övertygade om en fortsatt stark tillväxt även framöver och vi ser fram emot att tillhandahålla odlare världen över med lösningar för en hållbar livsmedelproduktion.

Rankingen genomförs i 20 länder och regioner i Europa, Asien och Australien. Även USA arrangerar ett flertal regionala Fast 50-program. Samtliga svenska bolag som kvalificerat sig till Fast 50 i Sverige nomineras även till Fast 500-uttagningen i Europa, Mellanöstern och Afrika. 

Årets ranking var särskilt konkurrenskraftigt på grund av en övergripande stark tillväxt inom den svenska teknologisektorn.
– Vi kan konstatera att svenska teknologiföretag står starka i en stenhård internationell konkurrens. I år är bolagens genomsnittliga tillväxt 1 408 procent, vilket är högre än genomsnittet på 1 247 procent de senaste tio åren, förklarar Erik Olin, partner på Deloitte.