Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent LED-belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, kommer att demonstrera företagets intelligenta belysningslösningar, tekniska tjänster och nya kontrollsystemet HelioCORE på IPM Essen i monter #7A27 den 23-26 januari i Essen, Tyskland. Samt på kommande Fruit Logistica den 7-9 februari i Berlin, Tyskland, då i hall 8.1 monter #B-16.

HelioCORE Heliospectras nya kontrollsystem säkerställer att växthus och inomhusgrödor får optimal ljussättning 365 dagar om året. HelioCORE erbjuder avancerade scheman och kontrollfunktioner med dynamiska justeringar av kompletterande växthusbelysning, där lamporna automatiskt justerar för förändringar i lokalt väder och andra ljusbegränsande faktorer. Kontrollsystemet som introducerades förra året beta-testas för närvarande hos ledande odlare världen över och planeras släppas för försäljning i slutet av första kvartalet 2018.

– Varje odlare vill förbättra företagets resultat och kvalitet på grödorna för att på så sätt uppnå premiumpriser och förhandlingsfördelar på marknaden, säger Ali Ahmadian, VD för Heliospectra AB. HelioCORE tar automatisering av växtbelysning till en ny nivå genom att använda prediktiva algoritmer, dynamisk belysning och sensorer för att automatisera processer. På så sätt kan våra kunder standardisera och öka den totala produktionen per år.

Heliospectra erbjuder även ett komplett utbud av tekniska tjänster som hjälper odlare att uppnå produktionsmål. Detta inkluderar allt från växtforskning och konsultation till belysningsstrategier och rådgivning kring bidragsansökningar.

För mer information om våra LED-belysningslösningar, tekniska tjänster eller HelioCORE kontrollsystem besök oss i monter #7A27 nästa vecka på IPM Essen eller på Fruit Logistica i hall 8.1 monter B-16. För mer information kring HelioCORE besök vår hemsida här