Forumet som går under temat “Unlocking potential of Indoor Farming in Future Cities” arrangeras av AVF och hålls den 22 till 23 maj i samarbete med Urban Future Global Conference i Oslo, Norge. Urban Future Global Conference är världens största event riktat mot “CityChangers” – beslutsfattare som aktivt, passionerat och genom olika innovationer strävar mot att göra städer mer hållbara. Eventet är en större satsning som anordnas i och med att Oslo 2019 är Europas gröna huvudstad.

AVFs forum kombinerar föreläsningar, diskussioner och workshops under två fulla dagar. Eventet är det enda forumet under Urban Future -konferensen som lägger särskilt fokus på innovativ livsmedelsproduktion.

Heliospectras VD Ali Ahmadian presenterar under onsdagen den 22 maj kl 11.10 och talar då om nästa generations vertikala odlingslösningar under temat “Vertical Farming 2.0: How light influences the future of food”.

– Allteftersom städer fortsätter att expandera och befolkningsgraden ökar, ökar också intresset för vertikala odlingar och installationer bland odlare och entreprenörer. Kontrollerade odlingar och vertikala urbana odlingar förser odlare med kontroll och konsumenter med närproducerade, högkvalitativa matgrödor året runt. Vertikala odlingsanläggningar utvecklas ständigt och plantors behov av kvalitativt konstgjort ljus för att produktionen ska förbli effektiv är ett måste, säger Ali Ahmadian, VD Heliospectra. Heliospectra har 13 års forskning i ryggen med fokus på ljuskvalitet och plantrespons. Den kunskapen i kombination med vår tekniska expertis inom belysningsautomation och kontroll gör att vi har god förståelse för vad nästa generation av vertikala odlare behöver och kan erbjuda en lösning som passar deras behov.

Heliospectras portfölj av SIERA- light bars, intelligenta LED-belysningslösningar, helioCORE™ -kontrollsystem och helioCARE™ -tekniska tjänster adresserar kommersiella odlares behov över hela världen och bidrar till ett hållbart jordbruk och framtidens vertikala- samt kontrollerade odlingsmiljöer.

För mer information om Heliospectras holistiska syn på automation av belysning i kontrollerade och vertikala odlingar missa inte Ali Ahmadians intervju med AVF på deras hemsida.