Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, annonserar en ny order från en Nordamerikansk återförsäljare. Slutkunden, en kanadensisk odlare, bygger en ny toppmodern högpresterande medicinsk odlingsanläggning i östra Kanada. Ordern inkluderar Heliospectras intelligenta LX60 LED-belysningslösning och värderas till 5 488 411 kronor ($ 651 200 USD).

Heliospectras marknadsledande LED-belysning och kontrollsystem gör det möjligt för kommersiella odlare att påskynda skörde- och produktionscykler, samtidigt som det levererar standardiserad avkastning och högkvalitativa grödor året runt. Förmågan att anpassa ljusstrategier, intensitet och spektra beroende på planta och över växtcykelns olika faser skapar affärsmässiga fördelar för odlare. Allteftersom konkurrensen ökar strävar kanadensiska licenstagare för att nå ut snabbare och med mer specialiserade, unika och högkvalitativa medicinska produkter till marknaden. 

– Heliospectras LED-belysningslösningar ersätter snabbt traditionella HID- och HPS-lampor i Kanada. Allt fler odlare väljer LED för att undvika de begränsningar och höga underhållskostnader som dessa armaturer för med sig, säger Ali Ahmadian VD för Heliospectra. Dagens kommersiella odlare, oavsett om de arbetar med matgrödor, blommor eller medicinalväxter, inser att Heliospectras LED-belysningslösningar och dynamiska kontrollsystem är ett kostnadseffektivt sätt utöka verksamheten på och öka avkastningen.

Ordern kommer att skickas under första kvartalet av 2018.