(GÖTEBORG, Sverige, 21 mars 2024, kl. 16:10 CET) – Heliospectra AB (publ) (First North Growth Market: HELIO), en världsledare inom intelligent belysningsteknologi för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager en ny order från en ledande växthusodlare av örter i Ontario, Kanada. Den nya ordern inkluderar Heliospectras helt modulära MITRA X LED-lampor och helioCORE™ systemlösning och är fördelad på 2 leveranser under 2024 och 2025. Det totala ordervärdet är 7,2 miljoner kronor.

Odlaren, belägen i Ontario Kanada, är en ledande växthusodlare av högkvalitativa örter för den nordamerikanska marknaden. Heliospectras smarta lösningar är inköpta för att effektivisera kundens odlingsmetoder ytterligare, driva på kundens hållbarhetsfokus, samt öka avkastningen.

Heliospectras MITRA X LED-lampor och kontrollsystem kommer att integreras för att minska energikostnader samt säkerställa tillförlitlighet, effektivitet och livslängd genom att använda högkvalitativa, beprövade komponenter från industriledare som OSRAM, CREE och Inventronics.

Det modulära MITRA X-systemet sträcker sig från 325 watt till 1500 watt och ger odlare möjlighet att skräddarsy lösningar för olika miljöer med bibehållen optimerad ljusfördelning och kvalitet, vilket optimerar tillväxt och avkastning.

Heliospectras helioCORE™-system med dess integrerade DLI Management System och trådlösa sensorn DOXA, ger odlare ett verktyg för att dra nytta av besparingar på upp till 35 % utöver de energibesparingar som uppnås genom övergången från HPS till LED-belysning. En besparing som gjorde denna odlare i Nordamerika berättigad till ytterligare bidrag.

Vårt kontrollsystem ger odlare exklusiva fördelar så som dynamiska odlingszoner. Denna funktion gör det möjligt för odlare att etablera och justera odlingszoner trådlöst ner till en enda fixtur, vilket möjliggör flexibilitet och kontroll. Unikt för Heliospectra är vår tvåvägskommunikation med lampans PSU, vilket gör det möjligt för vår avancerade programvara att ta emot viktiga data som fixtur- och miljötemperaturer, drifttimmar och frekvenspåverkade övertoner i elnätet. Genom att utnyttja denna mängd data ger vår programvara exakta övervakningsmöjligheter och notifikationer som gör det möjligt för våra odlare att bevaka prestandan för sin belysningsinstallation och avkastningen på deras investering.

“Genom att integrera våra MITRA X LED-lampor, trådlösa sensorer och helioCORE™-system kommer denna kund att uppnå avsevärda energibesparingar i sitt växthus. Detta går inte bara hand i hand med deras hållbarhetsstrategi utan gjorde dem berättigade till ytterligare bidrag, vilket minskar deras investeringskostnader avsevärt. Detta är en stor fördel med att installera Heliospectra-lampor”, säger Bonny Heeren, VD för Heliospectra. “Kunden erhåller kontroll och precision i sitt växthus och vår högkvalitativa lösning baserad på komponenter i toppkvalitet som kommer att hålla i många år framöver.”

Den första leveransen förväntas ske under Q3 2024 och uppgår till ca 40% av värdet. Den andra leveransen kommer ske under 2025.