(GÖTEBORG, Sverige, 6 mars 2024, kl. 12:00 CET)– Heliospectra AB (publ) (First North Growth Market: HELIO), en världsledare inom intelligent belysningsteknologi för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager en ny order från en ledande växthusodlare i Ontario, Kanada. Den nya ordern inkluderar Heliospectras helt modulära MITRA X LED-lampor och helioCORE™ systemlösning och är fördelad på 4 leveranser under 2024 och 2025. Det totala ordervärdet är 8,3 miljoner kronor.

Odlaren som är belägen i Ontario, Kanada, är en ledande uppdrivare av grönsaksplantor för den kanadensiska marknaden. Heliospectras smarta lösningar är inköpta för att förbättra kundens odlingsmetoder ytterligare, driva på kundens hållbarhetsfokus, samt öka effektivitet och avkastning.

Heliospectras MITRA X LED-lampor och kontrollsystem kommer att integreras i kundens nya toppmoderna växthus, levererat av Havecon Horticultural Projects och kundens Hoogendoorn klimatsystem. MITRA X-plattformen säkerställer tillförlitlighet, effektivitet och livslängd genom att använda högkvalitativa, beprövade komponenter från industriledare som OSRAM, CREE och Inventronics. Det modulära MITRA X-systemet sträcker sig från 325 watt till 1500 watt och ger odlare möjlighet att skräddarsy lösningar för olika miljöer med bibehållen optimerad ljusfördelning och kvalitet, vilket optimerar tillväxt och avkastning.

Heliospectras helioCORE™-system med dess integrerade DLI Management System ger odlare ett verktyg för att dra nytta av besparingar på upp till 35 % utöver de energibesparingar som uppnås genom övergången från HPS till LED-belysning. En besparing som gör odlare i Nordamerika berättigade till ytterligare bidrag.

Vårt kontrollsystem ger odlare exklusiva fördelar så som dynamiska odlingszoner. Denna funktion gör det möjligt för odlare att etablera och justera odlingszoner trådlöst ner till en enda fixtur, vilket möjliggör flexibilitet och kontroll. Unikt för Heliospectra är vår tvåvägskommunikation med lampans PSU, vilket gör det möjligt för vår avancerade programvara att ta emot viktig data som fixtur- och miljötemperaturer, drifttimmar och frekvenspåverkade övertoner i elnätet. Genom att utnyttja denna mängd data ger vår programvara exakta övervakningsmöjligheter och notifikationer som gör det möjligt för våra odlare att bevaka prestandan för sin belysningsinstallation och avkastningen på deras investering.

“Vi är stolta över att tillhandahålla toppklassiga LED-belysningslösningar som inte bara förbättrar effektivitet och hållbarhet, utan också låser upp värdefulla bidrag för våra kunder”, säger Bonny Heeren, VD för Heliospectra. “Genom att integrera våra MITRA X LED-lampor och helioCORE™-system kommer kunden inte bara att uppnå betydande energibesparingar, kontroll och precision i sina odlingsprocesser, utan de kommer att veta att de har en pålitlig och säker installation.”

Leverans 1 och 2 förväntas ske under Q3 och Q4 2024 och uppgår till ca hälften av värdet. Resterande leveranser kommer ske under 2025.