(Göteborg, Sverige, 22 mars 2022, kl. 11:20) – Heliospectra AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: HELIO), en ledare inom smart belysningsteknologi för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager en ny order till en kanadensisk specialist på kontrollerade odlingsmiljöer som utför en installation åt en global ledande fröproducent. Beställningen avser Heliospectras kontrollerbara ELIXIA LED-belysningslösning och ordervärdet är 2,3 miljoner kronor.

ELIXIA är designad och baserad på över ett decennium av forskning och erfarenhet av att odla under LED. Med upp till fyra justerbara våglängder och kompatibel med Heliospectras ljusstyrningssystem helioCORE™,  tillåter ELIXIA odlare att skapa ljuszoner och schemalägga långsiktiga ljusstrategier och forskningsförsök. ELIXIA är ett viktigt verktyg för alla forskningsprojekt, växthus och inomhusodlingar och ger kunden full kontroll över ljuskvalitet och kvantitet, samtidigt som den levererar överlägsen kvalitet på plantorna.

“Eftersom AgTech-företag runt om i världen gör stora investeringar i belysningslösningar och andra resurser är konsekvent prestanda av yttersta vikt när man genomför olika forskningsförsök och forskningsapplikationer. ELIXIA och vår helioCORE-lösning ger marknadsledande styrning och automation samtidigt som de levererar en hög nivå av tillförlitlighet till våra AgTech-kunder”, säger Bonny Heeren, VD, Heliospectra.

Ordern kommer att levereras under andra kvartalet 2022.