Heliospectra säkrar första ordern med ett Global AgTech-företag som bidrar till konsistent hög kvalitet på odlingar och kommersiell livsmedelsproduktion

(GÖTEBORG, Sverige/SAN FRANCISCO, Kalifornien, den 1 augusti 2017 – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager en ny Fortune 500 Global AgTech-kund. Ordern, som värderas till 70 000 dollar (583 333 SEK) är ett tillskott till Heliospectras betydande försäljningsökning och marknadsföring av produkter under 2017.

AgTech-företag och organisationer som arbetar med kontrollerade odlingsmiljöer fortsätter att inse vilken effekt som Heliospectras beprövade och reglerbara LED-belysningsteknik och marknadsledande programvarukontroller skapar, och hur detta leder till en ökad kvalitet på odlingarna, en högre produktionsavkastning samt förbättrade affärsresultat.

”Heliospectra är privilegierat att få samarbeta med ett ledande modernt jordbruksföretag inom kommerciell livsmedelsproduktion och avancerade forskningsprogram,” sa Ali Ahmadian, VD för Heliospectra. ”Efter en noggrann utvärdering och analys av belysnings- och kontrollprodukter konstaterar detta Global Fortune 500 AgTech-företag de värde- och affärsmässiga fördelar som Heliospectras tillförlitliga och hållbara helhetslösningar tillför.”

Med fokus på AgTech-industrin gör Heliospectra det möjligt för globala organisationer att värna om kvaliteten på forskning och kommersiell livsmedelsproduktion. Den överlägsna tekniken och det pålitliga ljuset i Heliospectras intelligenta LED-belysningslösningar säkerställer odlingsteamens kontroll över kontinuiteten och ger en betydligt högre kvalitet på grödor, skördecykler och avkastningar jämfört med traditionella högtrycksnatriumlampor (HPS) eller annan LED-belysning.

Heliospectra fortsätter att utöka sin produktportfölj med kompletterande LED-belysningslösningar för storskaliga växthus och som enda ljuskälla för inomhusstyrda miljöer. Med hjälp av stabila programvarukontroller och en dynamisk ljusrespons baserad på realtidsintegration av växtsensorns feedback, energiförbrukning och klimatdata säkerställer Heliospectra att växterna får rätt mängd ljus vid rätt tidpunkt genom hela odlingscykeln.