Avancerad LED-teknik accelererar skördescykler och ökar avkastningen för kommersiell odling och livsmedelsproduktion (GÖTEBORG, Sverige/SAN FRANCISCO, Kalifornien, den 2a augusti 2017 – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager en ny order från en ny odlingsanläggning i Portugal. Den inomhusstyrda anläggningen investerar i Heliospectras belysningslösningar för att accelerera skördecykler och öka avkastningen. Ordern värderas till 628 555 kr (77 500 USD)

Ordern omfattar Heliospectras E60 belysningslösningar som ger ett optimerat, fast spektrum av röda, vita och blå våglängder som kan användas över mat-, prydnads- och blomväxter från frösådd och förökning till slutlig skörd. Heliospectras 600W-lampor är betydligt mer energieffektiva än traditionella högtrycksnatriumlampor (HPS). Heliospectras lösningar tillför en överlägsen prestanda och hållbarhet samtidigt som de även ger affärsmässiga fördelar för odlare och producenter på den globala marknaden.

”Vår nyaste kund inser det värde som Heliospectra genererar. De bevisade resultat som erhålls med våra belysningslösningar möjliggör för kommersiella odlare att minska antalet dagar till skörd i produktionscykeln. Producenterna kan snabbare få ut sina färska och lokalt odlade produkter på marknaden,” kommenterar Ali Ahmadian, VD för Heliospectra. ”Möjligheten att kunna accelerera skörden och öka avkastningen med ett förbättrat näringsvärde och utseende och en högre skördekvalitet leder till tillförlitliga och repeterbara produktionsprognoser och ger förhandlingsmässiga fördelar för våra kunder på detaljhandelsmarknaden.”