Medicinsk cannabisodlare genomför nyinstallation med Heliospectras LED-belysningslösningar för att standardisera medicinska profiler och kvalitet (GÖTEBORG, Sverige / SAN FRANCISCO, Kalifornien, 10e oktober 2017 – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, meddelar ett nytt samarbete med NYSK Holdings, en toppmodern medicinsk cannabisanläggning i Makedonien. Odlaren har valt att samarbeta med Heliospectra för att kunna erbjuda patienter en produkt i läkemedelsklass för kroniska sjukdomar. Investeringen värderas till cirka 1 016 000 kr (125 000 USD). 

NYSK är ett makedonskt företag grundat av amerikanska investerare med målet att producera högkvalitativ medicinsk cannabis för den makedonska och europeiska marknaden. Företaget uppdaterar nu belysningen i sin anläggning och har valt Heliospectras ledande LED-belysningsteknik för att uppnå standardiserade medicinska profiler, högkvalitativa plantor och ökad avkastning.

– Vår toppmoderna inomhusanläggning kräver intensiv kvalitativ belysning och vi vet att LED är rätt val för att producera högkvalitativa grödor. Vi genomförde tester på ledande leverantörer av LED-belysning för växter och Heliospectra gav oss de mest fantastiska resultaten, både gällande grödans kvalitet och avkastning. Heliospectras beprövade spektrum och ledande kontrollsystem kommer att göra det möjligt för oss att producera högkvalitativa grödor och standardisera medicinska profiler, säger Vancho Tolomanosi, delägare och grundare av NYSK Holdings.

NYSKs anläggning kommer att vara utrustad med Heliospectras helt styrbara LX60-serie LED-lampor. LX60-serien är en högkvalitativt, intensiv LED-lampa speciellt utvecklad för odling genom plantans alla växtcykler. Den används idag i ett stort antal cannabisanläggningar med bevisade positiva resultat.

– Vi erbjuder den mest avancerade lösningen för LED-belysning på marknaden, vilket är resultatet av över 10 års forskning och kontinuerlig utveckling. NYSK Holdings har letat efter framtidens LED-belysning och har insett att möjligheten att kontrollera konsekventa profiler och plantans kvalitet, säkerställer en hållbar affärsmodell som kan uppnås med vår smarta belysningslösning, säger Ali Ahmadian, VD, Heliospectra.

Leverans kommer att ske samt synas i räkenskaperna under fjärde kvartalet.