Odlingsanläggning för cannabis i Las Vegas samarbetar med Heliospectra för en konsekvent hög kvalitet på plantorna och möjligheten att producera medicinsk marijuana i toppkvalitet (GÖTEBORG, Sverige / SAN FRANCISCO, USA, 24 augusti 2017 – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade växthusmiljöer, annonserar en andra order från The Grove Nevada. Den framstående odlingsanläggningen i Las Vegas Nevada standardiserade på Heliospectras LED-belysningslösningar och teknologi redan 2015. The Grove har sedan dess uppnått exceptionella resultat när det gäller att accelerera skörden och samtidigt kontrollera odlingen för att leverera konsekventa medicinska profiler på cannabisplantorna. Ordern värderas till 1 749 667 kr (209 960 USD).

– Vi låg i framkant när vi standardiserade på LED-belysning för vår toppmoderna anläggning för över två år sedan och det fortsätter att bevisas hur rätt vårt beslut att gå med Heliospectra var, säger Demetri Kouretas, VD, The Grove. Han tillade, våra företag delar ett obevekligt fokus på att förbättra produktkvaliteten och leverera konsekventa produktegenskaper genom ”bäst-i-klassen” teknik och god praxis. Dessutom vet vi att ett fortsatt samarbete mellan experterna vid The Grove och Heliospectra kommer resultera i en ökning av prestandan både ur såväl ekonomisk- som kvalitetsaspekt.

The Grove är ett vertikalt integrerat företag, engagerat i att odla premium blommor och destillera förstklassiga koncentrat för att skapa helt naturliga produkter och edibles (ätbara produkter innehållandes cannabis) åt sina två så kallade dispensary. The Groves Director of Cultivation Kevin Biernacki och hans team har etablerat världens största nätverksbaserade odlingsanläggning för cannabis som nu är standardiserad på Heliospectras marknadsledande mjukvara och LX-serie.

– Heliospectras partnerskap med The Grove visar på kraften i lagarbete och omfattningen av kunskap som delas i en snabbt föränderlig industri, säger Ali Ahmadian, VD, Heliospectra. The Groves användning av vårt fulla spektrum visar de möjligheter som finns för en effektiv odling från klon till blomma. Valideringen av ljusstrategier och den operativa effektivitet som Kevin och Demetri utvecklat över tiden är imponerande. De förutsägbara, upprepningsbara produktionsresultat de uppnår tillhandahåller en ny affärsmodell för cannabisodlare världen över.

The Groves fokus på produkternas renhet, grödornas kvalitet och hälsan på mer än 5000 plantor, stärks av den beprövade hållbarheten och en 99,9% tillförlitligheten hos Heliospectras belysningslösningar.

Leverans kommer att ske under tredje kvartalet.