– Vi låg i framkant när vi standardiserade på LED-belysning för vår toppmoderna anläggning för över två år sedan och det fortsätter att bevisas hur rätt vårt beslut att gå med Heliospectra var, säger Demetri Kouretas, VD, The Grove. Han tillade, våra företag delar ett obevekligt fokus på att förbättra produktkvaliteten och leverera konsekventa produktegenskaper genom ”bäst-i-klassen” teknik och god praxis. Dessutom vet vi att ett fortsatt samarbete mellan experterna vid The Grove och Heliospectra kommer resultera i en ökning av prestandan både ur såväl ekonomisk- som kvalitetsaspekt.

The Grove är ett vertikalt integrerat företag, engagerat i att odla premium blommor och destillera förstklassiga koncentrat för att skapa helt naturliga produkter och edibles (ätbara produkter innehållandes cannabis) åt sina två så kallade dispensary. The Groves Director of Cultivation Kevin Biernacki och hans team har etablerat världens största nätverksbaserade odlingsanläggning för cannabis som nu är standardiserad på Heliospectras marknadsledande mjukvara och LX-serie.

– Heliospectras partnerskap med The Grove visar på kraften i lagarbete och omfattningen av kunskap som delas i en snabbt föränderlig industri, säger Ali Ahmadian, VD, Heliospectra. The Groves användning av vårt fulla spektrum visar de möjligheter som finns för en effektiv odling från klon till blomma. Valideringen av ljusstrategier och den operativa effektivitet som Kevin och Demetri utvecklat över tiden är imponerande. De förutsägbara, upprepningsbara produktionsresultat de uppnår tillhandahåller en ny affärsmodell för cannabisodlare världen över.

The Groves fokus på produkternas renhet, grödornas kvalitet och hälsan på mer än 5000 plantor, stärks av den beprövade hållbarheten och en 99,9% tillförlitligheten hos Heliospectras belysningslösningar.

Leverans kommer att ske under tredje kvartalet.