Snabb expansion av The Groves kommersiella olingsanläggning i Las Vegas och fortsatt förtroende för Heliospectras marknadsledande teknik för att styra konsekvent produktkvalitet  Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent belysningsteknik för växthus och kontrollerade växthusmiljöer, meddelar en tredje order från The Grove Nevada. Efter att ha standardiserat på Heliospectras LED-belysningslösningar och -teknik 2015 har de fortsatt uppnå konsekventa resultat och högkvalitativ medicinsk cannabis. Den nya ordern värderas till 1 803 109 kr (224,064 USD) och följer expansionen av deras kommersiella odlingsanläggning i Nevada. 

– LED-belysning spelar en viktig roll när det gäller att expandera verksamheten genom att optimera odlingsanläggningens kapacitet och fortsätta växa vår kundbas i Nevada, säger Demetri Kouretas, Chief Executive Officer på The Grove. Utöver de ekonomiska besparingarna och ökad operativ effektivitet, kan vi med hjälp av Heliospectra’s belysningsstrategier och kontrollsystem erbjuda våra kunder helt naturliga produkter i högsta kvalitet.

Anläggningen utökas med tre nya vertikala odlingsrum som är planerade att stå färdiga 2018. The Grove Nevada valde att fortsätta investera i Heliospectras flexibla LED-lampor och marknadsledande kontrollsystem med målet är att optimera plantornas kvalitet och hälsa, samtidigt som de diversifierar utbudet av tillgängliga stammar.

– Odlare har förmågan att kontinuerligt producera högkvalitativa plantor med hjälp av Heliospectras sofistikerade, men ändå enkla att använda, ljusstrategier och lösningar. The Groves Director of Cultivation Kevin Biernacki lyckas uppnå en renhet på sina produkter som endast är möjlig med precisionsstyrd belysning. Att samarbeta med ledande odlare som The Grove för att integrera deras behov och krav in i vår produktutveckling är avgörande för kontinuerlig förbättring, säger Ali Ahmadian VD på Heliospectra.  

Leverans är planerad under fjärde kvartalet.