GÖTEBORG, Sverige / SAN FRANCISCO, CA, 4 juli 2019 – Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), har ingått avtal med Västra Hamnen Corporate Finance AB om att erhålla tjänsten Marknadsfokus, vari ingår så kallad uppdragsanalys. Analysen innefattar en oberoende genomgång av bolaget, dess produkter, marknader och konkurrenter samt ett finansiellt scenario som utgör underlag för en bedömning om motiverat börsvärde för bolaget.

I sin inledande analys skriver Västra Hamnen Corporate Finance AB bland annat:

“Företaget har gynnats av den cannabislegalisering som sveper över hela världen. Heliospectra upplever en stark efterfrågan från licensierade cannabisodlare, inte minst i Kanada där företaget i april etablerade ett dotterbolag. På längre sikt ser vi dock betydligt större marknadspotential bland matproducenter. Till och med en liten ökning av företagets marknadsandel inom växthusmarknaden för livsmedelsproduktion skulle kunna ge betydande intäkter inom 5 till 10 år.

I vårt ekonomiska scenario har vi modellerat en väsentlig accelerering av intäkterna från och med 2020 och förväntar oss att se ökade vinster under senare hälften av 2021.” 

Den fullständiga analysen finns tillgänglig på Västra Hamnens hemsida.